To latest comment

Hur ska jag göra för att få mina knivar vassa på Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener?

Hej! Köpte en T-1:a för ett tag sedan till mina köksknivar. Jag har tagit ett par av dem för att prova maskinen, och jag har lagt en hel del tid för att få dem vassa, utan att få den där riktiga skärpan. Då jag inte vetat vad de hade för vinklar innan så har jag slipat och slipat för att få till en vinkel. Jag har även en T4:a. Kan det vara en idé att först slipa dem på den för att få upp grundvinkeln, innan jag går på med T-1:an? Vad kan jag annars göra för fel?
Fredrik

Comments

  • Hej Fredrik, tack för ditt mail.

    Ditt problem kan bero på en rad olika faktorer. Antingen att du inte slipat färdigt då det tar lite tid varje gång du byter vinkel. Ett annat problem kan vara att du inte bryner bort all råegg och därför inte får en vass egg. Jag skulle göra följande om jag var du.

    Ta en kniv och slipa den på din T-4 till 17,5 grader på varje sida (T-4 är lite snabbare än T-1 när du ska sätta en ny vinkel). Se till att slipa den ordentligt och ta kanske lite mer tid än du kanske egentligen behöver. När du slipat färdigt den tuschar du båda eggarna och bryner kniven tills du fått bort att all tusch på bägge sidor. Du kan göra detta moment 2 ggr för att vara helt säker att du fått bort all tusch.

    Följer du dessa moment är jag säker att du kommer få en vass egg. Skulle det mot förmodan fortfarande inte vara tillfredställande resultat så rekommenderar jag dig att skicka bilder på din kniv till support@tormek.se så ska vi hjälpa dig.
    Sébastien

Add your comment or create a new post

Everyone can see your name and post. Your e-mail will not be shown.