T1 eller T2

Hej! Har bestämt mig för att unna mig en riktig slipmaskin. Vet att T1 rekommenderas till hemmakök och T2 till större kommersiella kök. Undrar ändå vad T2 klarar som inte T1 kan?
Jag har kockknivar,filéknivar,fällknivar och vanliga täljknivar.
Prisskillnaden är inte gigantisk och T2 verkar kunna utrustas med 3 olika grovlekar på sliphjulet.

mvh/Peter
Peter Lind

Comments

  • Hej Peter,
    Ursäkta sent svar ,jag har varit på jobbresor och kom precis hem.

    Precis som du säger så kan man byta slipskivor ,Grov Fin eller Extra Fin, till Tormek T-2, den grova skivan är superbra om man vill ändra vinkel eller reparera en skadad kniv.
    Vad gäller knivar så går det fortare med T-2 än T-1 för du har en större slipskiva och större anläggningsyta.
    Vi ska säga att Tormek T-1 är en mycket kompetent maskin för hemma kocken för att slipa knivar.
    Tormek T-2 kan även slipa mixer blad och fler vassa eggar i köket samt är godkänd att ha i ett professionellt kök och även i slip service där den används hela dagen, den är mer ett slipsystem, men större och kanske inte lika attraktiv.

    Kontentan är att behöver du bara en knivslip hemma fungerar Tormek T-1 mycket bra men vill du snabbt kanske byta vinklar på dina knivar och ev. slipa något annat i köket då tycker jag du kan titta på Tormek T-2 .
    Johan Englund

Add your comment or create a new post

Your e-mail is hidden and will only be used to notify you. Your name will be shared publicly.